Egen design, Hildurs Gratismönster 2020, Stickat - vantar

Decembervanten – nytt gratismönster!

Snart är vi halvvägs in i december och vi tänkte bjuda på ett nytt gratismönster. Detta är Decembervanten. Vi har stickat dem i Stenkyrkas tretrådiga garn Vale och vår vana trogen så har vi laddat med färdiga stick-kit i butiken. Dessa innehåller garn och mönster och går att beställa med eller utan stickor till.

Vantarna är stickade i ett enkelt flätmönster som går runt hela vanten och är i storlek dam M/L. Det går åt lite mer garn till de vita vantarna då det garnet är aningen kraftigare. Våra stick-kit finns i vitt, mellangrått och mörkgrått.

Vill du har garn och mönster till dessa vantar så går det att beställa som stick-kit i butiken, både med och utan stickor till.

Decembervanten i vitt

Mönstret till vantarna hittar du som vanligt här på bloggen.

6 reaktioner på ”Decembervanten – nytt gratismönster!

  1. Hej, undrar om det inte har blivit fel på förklaringen om hur flätorna ska göras. Det står likadant på höger och vänster fläta. Men flätan åter höger ska väl hjälpstickan vara bakom arbetet? Så undrar jag även på mudden det varvet när flätan görs, så står det att man ska sticka runt tills 5 maskor återstår och sticka 4 rm och 1 am. Men det ska väl vara flätor varvet runt? Mvh Barbro

  2. Det stämmer att det finns ett fel på flätan. Det ska vi rätta till. Men det andra du påpekar verkar stämma. Du har ju två aviga maskor mellan varje fläta. Men då varvet börjar med bara en avig maska så måste du ju också avsluta det med en avig maska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *