Hildurs adventskalender 2020, Stickat - disktrasor

Hildurs adventskalender 2020 – Lucka 2

Så var det andra söndagen i advent. Börjar du komma i någon julstämning än, detta konstiga år? Jag har bakat saffranskaka och gjort saffransskorpor. Dessutom har jag redan hunnit med några omgångar med glögg. Adventsstakarna och julbelysningen är uppe. Jag måste säga att det piggar upp när det utomhus knappt ens är dagsljus. Lite julmusik på det och man känner faktiskt vilken tid på året det är.

Andra söndagen i advent betyder ju också att det är dags för lucka nr 2. Denna gång har jag döpt disktrasan till stjärnglans och den har t o m ett hål i stjärnans mitt. I övrigt är det bara räta och aviga maskor för hela slanten. Kanten runt disktrasan är stickad i mosstickning, vilket ger en fin inramning till stjärnan.

Mönster till disktrasan hittar du här

Garnet vi använder i årets adventskalender är Reko Bomull. Ett nystan går det åt till varje disktrasa. Dessutom behöver du ha ett par stickor i storlek 4.

Reko är ett fint bomullsgarn i riktigt mustiga färger. Vid tillverkningen av Reko Bomull tar man tillvara på restmaterial från modeindustrin som annars skulle behöva tas hand om på annat sätt. Dessutom används en fiber som redan är färgad, vilket gör garnet ännu mer miljövänligt. Detta innebär även att själva produktionen blir billigare, vilket gör det ännu enklare för dig att välja ett hållbart alternativ.

Stjärnglans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *