Egen design, Grön Garn-Fredag, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt, Virkat, Virkat - grytlapp

Grön Garn-fredag!

Igår kväll hade vi ett event på Facebook Grön Garn-fredag. Vi var en lite mindre men naggande god skara. Det stickades sjalar, halsvärmare, grytlappar och gavs tips och ställdes frågor. Jag hoppas ni alla hade en trevlig kväll.

Jag påbörjade ett par restgarnsgrytlappar som jag gjorde färdiga nu på morgonen. Kanske behåller jag dem själv, kanske ger har bort dem i julklapp till någon. Det är så fascinerande att upptäcka allt vackert man kan göra av något som bara ligger och väntar i en låda. Jag fick lite blodad tand och jag har mycket bomullsgarner. Kanske får det bli ett par till. 😄 jag blandar kraftigare bomullsgarner med tunnare som jag virkar med dubbel tråd. Det blir jättebra!

Mönstret är en gammal klassiker och jag vet att det finns dem som virkar dem med start med öglan först men jag har fått lära mig en variant där man börjar längst ner. En enkel variant av mönstret hittar ni här på bloggen.

Restgarnsgrytlapp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *