Egen design, Hildurs årstider 2016, Hildurs gratismönster 2017, Hildurs gratismönster 2018, Hildurs gratismönster 2019, Inspiration

Återblickstisdag – juni några år tillbaka

Juni för mig är syrenen som blommar, kaprifolen som doftar rikligt om kvällen, riklig grönska, skolavslutning och midsommar. Men självklart måste man ju sticka, eller virka, för mig är det virkningen som sticker ut under försommaren. Jag virkar mycket i juni. Det är något med sommaren som får mig att plocka fram bomullsgarnerna och virknålen och sätta igång. Som dessa flipflops t ex. Flipflopsulor säljer vi i butiken.

Egendesignade flipflops med virkade blommor och band.

Genom åren har jag virkat plastmattor av återbrukade plastpåsar till altanen, nyckelband, grytlappar, väskor mm.

Juni har också under många år varit perioden då jag rensat stickkorgen, slutför ufon mm för att ha en tom stickkorg och nya projekt på gång igen lagom till semestern. I år har jag dock inte haft några sådana ambitioner. Med student- och ett gäng födelsedagsfirandet så har jag haft fullt upp (allt coronasäkert).

Några klassiker har jag dock skapat i juni också. Som de stickade handdukarna i lingarn. (Köp minst två härvor lingarn så bifogar vi ett enklare mönster på hur vi gjorde)

Stickade linhanddukar

Eller disktrasan Smörblomma. (Finns som stick-kit i butiken)

Smörblomma

Juni brukar med andra ord vara en ganska produktiv månad ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *