Tankar kring handarbete, Utmaning, Vardagsfilosofi

De omöjliga projekten

Det finns omöjliga projekt. De där som inte vill bli färdiga vad du än gör. Du stickar konstant fel. Storleken stämmer inte. Garnet gör att det inte blir något snyggt fall. Färgerna passar inte ihop eller passar inte dig. Du kommer inte ihåg var du var i beskrivningen. Du har stickat fel och hittar inte var det har skett. Det blir inte så snyggt som du tänkt dig. Orsakerna till att man tappat sugen kan vara många. Och när man kommit över ett hinder så dyker det snabbt upp något nytt. Det kan vara svårt att uppbåda all energi som behövs för att lösa det problem, som gjort att ett projekt blivit liggande. Ibland är det bättre att bara ge upp och repa upp allt och göra något annat men ibland hjälper inte ens det!

Det omöjliga garnet.

Ovan ser ni en bild på det jag kallar det omöjliga garnet. Jag har säkert påbörjat 10 olika projekt med detta garn men det blir helt enkelt helt värdelöst fult och fel vad jag än gör. Även min senaste idé gick i stöpet så nu ligger det där i stickkorgen och bara blänger åt mig. Jag vet inte vad jag ska göra med det helt enkelt! Det vill inte bli något. Så om detta garn kan jag bara säga fortsättning följer…..

De hopplösa vantarna.

Dessa vantar har nog tagit mig 7 år att knåpa ihop. Jag gick en stickkurs i tvåändsstickning och på slutet skulle vi göra en egen vante! Jag stickade båda vantarnas muddar och så stickade jag vante nummer ett klar t o m avmaskningen vid fingertopparna. Sedan blev projektet liggande. Jag minns inte varför. Sedan dess har jag nästan stickat klart vante nummer 2 3-4 gånger. Den har blivit för lös. Jag har inte kommit ihåg hur man avmaskade just dessa vantar. Jag har avmaskat och tänkt fel. Jag har avskytt dessa vantar och försökt ta mig igenom dem ett antal gånger under ett antal ufoutmaningar men det har helt enkelt inte gått. Men så köpte jag Karin Kahnlunds senaste bok/häfte om tvåändsstickning och då föll några saker på plats och jag kunde sticka färdigt dem. Äntligen!

Jag tål dock fortfarande inte att se dem och de blev i minsta laget för mina ganska stora händer. Så jag får väl ge bort dem. Men ändå. De är klara! Äntligen!

4 reaktioner på ”De omöjliga projekten

  1. Känner igen mig också. Funderar på om det går att köpa tjänster av såna som dig kring detta?
    Så att du får läsa min stickbeskrivning och se om du kan dechiffrera den för mig. Eller om det bara är att ”ge upp” och gör något annat av del hele….

    🙂

  2. Någon tjänst har jag inte att erbjuda men det finns massor av gratisforum på t ex Facebook dit man kan ställa massor av frågor och det bara vimlar av duktiga stickare där, som är beredda att hjälpa till. Du kan dessutom alltid vända dig till den butik där du köpt mönster och garn och be dem om support. När vi inte befinner oss i Coronatider så kan vi dessutom gå på stickcafé och där kan du också få hjälp 🙂 Så ge inte upp bara för att du har kört fast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *