Aktuellt, Egen design, Hildurs Gratismönster 2020, Stickat - babyfilt

Maj – Ruts filt

Redan är det maj och som traditionen bjuder runt Valborg så har vi haft kallt, regn och rusk 🙂 Men jag tror på ljusare tider.

Länge har jag tänkt att göra en mönster på en babyfilt stickad i mönstret jag använde i disktrasan RUT, som ni ser på bilden nedan:

Disktrasan Rut

Rut är stickad i ett enkelt korgmönster byggt av aviga och räta maskor som blir så himla fint. Jag har tipsat flera om att göra babyfilt i detta mönster och de blir väldigt vackra, så jag kände att det var på tiden att jag stickade en filt, beräknade garnåtgången ordentligt och skrev ner mönstret en gång för alla, så därför är maj månads gratismönster den stickade filten Rut. Rut heter den ju efter mönstret på disktrasan där namnet är en hyllning till alla underbara tanter som burit på hantverkstraditionen och förmedlat den vidare under århundraden. Givetvis passar filten lika bra till både pojkar och flickor.

Filten är ca 50 x 65 cm stor och är en perfekt doppresent eller present till någon som precis fått barn. Garnets kvalitet och tjocklek gör dessutom att detta inte blir något evighetsprojekt. Filten går faktiskt ganska snabbt att sticka. Soft Cotton går alldeles utmärkt att tvätta i maskin också vilket är en fördel med tanke på att barn är inblandade och att det är lätt att det blir lite kladd.

Jag valde en pastellila nyans för min filt, men sitter och drömmer om hur fin den skulle vara i en gul nyans som Sunny yellow eller Lipstick Red eller Pistachio. Färgvalen är många så det är inget lätt beslut att fatta. Den kanske t o m blir fin som randig – men jag har ingen aning, för jag har inte provat.

Mönstret är som vanligt gratis och du hittar det här på bloggen.

Ruts filt 50 cm bred 65 cm hög ca.

4 reaktioner på ”Maj – Ruts filt

  1. Hej,får inte upp mönstret på Ruts stickade babyfilt.Sitter här med en halvfärdig filt.Skulle vara tacksam om jag skulle få den klar.
    H.Tuula

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *