Egen design, Garn, Inspiration

Vårvindar friska

Nu har vi kommit till den där tiden på året då det ena dagen känns nästan sommarvarmt, bara för att du nästa dag ska omges av isande vindar och du måste leta reda på vantarna igen. Det är verkligen fram och tillbaka hela tiden! Min lösning på detta är lager på lager. Man kan sätta på och ta av och anpassa sig lite efter väder och vind. Och utan ullen skulle jag inte klara mig. Jag behöver halvvantar, vanliga vantar. Jag behöver sjalar och tröjor och vissa dagar även en mössa. Om jag sitter på altanen en stund, så vill jag ha en värmande yllefilt till hands så att jag kan svepa om mig vid behov.

Jag har många filtar! Kanske för många! Men jag gillar dem allihop och de är väldigt efterfrågade när man sitter ute. Någon är kall om benen, någon annan om ryggen. Fram med filtarna bara och problemet är löst. Om solen går i moln sjunker temperaturen snabbt – så fram med filten!

Det fantastiska med ull är ju att det inte behöver vara tjockt för att värma och samtidigt andas det så att det inte blir så där klibbigt och varmt under tröjan. Mina ylletröjor används flitigt under de tunnare vårjackorna. Jackorna håller vinden borta och värmen håller jag med ylletröjan. Denna i tunn ull använder jag nästan dagligen. Den väger ingenting och tar heller ingen plats under jackan.

Corinna

Tröjan är stickade i ett tunt yllegarn och mönstret kommer ifrån Brooklyn Tweed och heter Corinna.

Martas Halsduk

Sjalar, små, stora, tjocka, tunna, långa, korta. Ja detta är den stora sjalsäsongen. Täpp igen om halsen så håller du kylan borta. Det får liksom inte läcka ut, utan värmen ska vara kvar och hålla din kropp sällskap. Just nu använder jag mitt senaste tillskott nästan varje dag för den är så enkel att ha löst, hårt virad flera varv runt halsen eller bara liggande i väskan för att tas fram vid behov. Martas sjal är så bred så den kan man både vira om halsen och svepa om ryggen allt efter behov. Tre nystan av garnet Ylle och stickor 5 så är saken klar. Stick-kit har vi i butiken.

Våryra!

Men jag gillar också de stora som jag sveper om mig även inomhus om jag känner mig frusen.

Sjalarna är båda varma och sköna och så härliga att svepa om sig. Så då åker på och av mest hela tiden vissa dagar.

Sjalar kan man inte ha för många av och de är dessutom perfekta restgarnsprojekt om man har mycket garn av ungefär samma storlek, som denna färgexplosion!

Restgarnssjalen

Så fram med yllet nu och bege dig ut en stund och förbered dig på att du får ta på och ta av mest hela tiden men det är det värt! Frisk luft mår vi bra utav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *