Aktuellt, Event, Inspiration

Det är kulturnatt i natt

Varje år sedan jag vet inte när så ordnar Stockholm en kulturnatt vid den här tiden i april. Museer har event och förlänger öppettider. Det pågår konsterter och teaterföreställningar ja allt möjligt som man klassar som kultur. I år, med Covid-19 så blir det inte som vanligt. Men det blir ändå och då har även du som inte befinner sig i Stockholm möjlighet att delta för Kulturnatten blir Digital och du kan följa den via Facebook och Instagram där du följer Kulturnattsthlm eller #Digitalkulturnatt20. Allt drar igång kl 18 och håller sedan på fram till kl 24.00. På Instagram hittade jag ett schema för kvällen och det ser spännande ut. Jag har ingen aning om hur det kommer att fungera, så det får man väl upptäcka när det väl drar igång. Perfekt tid för oss som vill hinna med lite annat först och njuta av solen kanske och påta i trädgården eller något annat.

Jag hittade inget stick- eller virkrelaterat när jag ögnade igenom programmet, men där finns både barnpyssel, kroki och keramik så visst passar väl stickningen in i detta. Du sitter där i soffan och förvaltar vårt kulturarv med det du har på stickorna eller på virknålen eller kanske i broderiet. Har man denna härliga hobby så befinner man sig ju mitt i kulturen så nu har vi möjlighet att blir kulturella i kvadrat liksom.

Sjal i tre nyanser av grått

Visste du att du kan gå på digitalt museum när som helst? Många museer har digitala visningar, digitala samlingar och flera av dem har utökat sitt utbud i dessa tider. Jag hittade en hel lista med tips på digitala museer, från hela Sverige, så det är bara att välja och vraka bland det du tycker låter intressant. Visst är det härligt!

Lägg nu till alla härliga poddar du kan lyssna till eller titta på, ljudböcker eller varför inte bara återupptäcka radion om det nu var ett tag sedan du lyssnade på den. Eller gå in på SVT play och njut av deras fantastiska utbud så får du ett härligt sällskap till stickningen.

Hela världen finns där och du kan nå den fast du befinner dig på hemmaplan. Fast du inte ens behöver gå utanför dörren. Njut av dina intressen, njut av kulturutbudet. Låt detta bli en härlig helg i kulturens tecken! Och blir du sugen på att köpa garn så har jag webbutiken öppen alla dagar, dygnet runt och jag skickar så gott som dagligen iväg paket på vardagarna. Välkommen in till House of Hildur!

Var rädda om varandra!

Retrorutan Grytlapp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *