Egen design, Hildurs årstider 2016, Rensa Garnlagret, Stickat - sjal

Våryra i nya färger

2016 så hade vi ett gratismönster på en sjal som hette Våryra. Sjalen var stickad i Hverdags från du Store Alpakka, ett garn som tyvärr inte finns att köpa längre. vi gjorde den i Rosa och rött och den blev en riktig karamell!

Våryra – originalet

Nu hade jag ett handfärgat mjukt merinogarn som jag köpt i USA och ett mjukt skimrande alpackagarn från Isager som jag tror att jag köpt på Sätergläntan. Av dessa två ville jag göra något fint och då fick det bli en Våryra. Randningen fick jag göra annorlunda för den gjorde sig inte på samma sätt med mitt tilltänkta garn men i övrigt är det samma mönster. Vet inte om jag gjort den lika lång som originalet heller. Jag bara stickade på tills garnet började ta slut och jag hade tillräckligt med garn kvar för att göra picotkanten.

Sjalen med avslutande picotkant

Därmed har jag avslutat ännu ett projekt med garn jag redan hade hemma. #rensagarnlagret Nu funderar jag på vad jag ska ta tag i härnäst. Ska det bli de där eländiga tvåändsstickade vantarna där jag har kört fast eller vad ska jag ta mig för? Jag har påsken på mig att fundera!

Ränder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *