Hildurs Gratismönster 2020, Rensa Garnlagret, virkat - väska

April – Virkat fodral till din Ipad

Det är en ny månad och dags för ett nytt gratismönster. Jag har virkat ett fodral till en Ipad av minimormorsrutor. Denna gång får du plocka fram dina restgarner, både stora och små snuttar kan du få användning för, samt ett lite större nystan som kan räcka till att virka ihop allt med. Jag använde mig av sockgarner eller garner med motsvarande tjocklek. Jag tänkte att detta skulle göra fordralet ganska slitstarkt. 

Virkat ipadfodral av minimormorsrutor

Fodralet består av massor av minimormorsrutor som sedan virkats samman av en basfärg. Många trådar att fästa blev det, men om man gör det löpande blir det inte så farligt och detta projekt är faktiskt bland det roligaste jag gjort. Mitt fodral är fullt av färger i alla tänkbara nyanser och även de minsta snuttarna kom till användning. Så roligt och kreativt. Att leka med färg får alla att bli glada och lite barnsliga. Och det fina är ju att detta kan ju bli precis så färgglatt eller diskret som du vill och därmed blir det också helt unikt. Ett fordral som säger något om din personlighet! One of a kind!

När du väljer restgarner så välj inte något som är alltför tjockt, för då tror jag att det blir lite otypligt att hantera när man just gör minimormorsrutor, men det finns ju andra sätt att göra fodral på. Prova dig fram!

Mönstret får du se lite som en grund att utgå ifrån när vi inte alla använder samma garn och inte heller har samma storlek på Ipad eller vad vi nu gör fodralet till. Men alla momenten finns med och du hittar mönstret här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *