Egen design, Inspiration, Rensa Garnlagret, Virkat, Virkat - grytlapp

Lek med färg!

Jag fick en idé kring ett par grytlappar så det blev till att gräva i garnlagret där jag hittade bomullsgarn från makens mormor som jag kunde använda. Grytlappen är stickad med dubbelt garn och det gjorde det möjligt att skapa mjukare färgövergångar med en tråd av den ena och en av den andra färgen.

Grytlappar en med ljust i mitten som går mot mörkt i kanterna

Jag gjorde den ena med ljust inifrån till mörkt längst ut och den andra tvärtom och detta resultat blev verkligt spännande. De är gjorda av samma garn och färger men ser ändå helt olika ut. Jag blir lite fascinerad! Så roligt att kunna leka med färger i ett projekt där man snabbt ser resultatet och som dessutom är användbart.

Och med mörkt i mitten och ljust längst ut i kanterna.

Man kan säga att grytlapparna blir lika men ändå så olika. Allt detta av garn jag hade hemma och som nu kommer till nytta. #rensagarnlagret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *