Påskpyssel, Pyssel, virkat, Virkat - pyssel

Håll ut och håll igång!

Olika falla ödets lott denna tid. Vissa sliter på jobbet andra hemma, vissa drabbas av leda, tristess, håglöshet, vissa känner sig ensamma medan andra bara drömmer om en stund för sig själva. Vissa oroar sig för framtiden andra för familj och närstående. Vissa tycker allt är överdrivet och lever som vanligt. Vi är ändå ett land i kris och situationen känns nog för många ganska surrealistisk. Jag tror dock på människan och på vår förmåga att hjälpas åt och stötta varandra på de sätt som är möjliga för oss. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Jag tror på att hålla sig sysselsatt. Så om du tillhör dem som inte kan/bör gå ut, som känner dig fast på hemmaplan eller behöver ha något att göra för att skingra tankarna. Här kommer lite påskinsipiration

Tro det eller ej, men påsken är i antågande… fortare än du tror! Sonen sa ”mamma om 2 veckor är det påsklov.” 2 veckor tänkte jag…. var tog tiden vägen? Garn och ull är perfekt att påskpynta med. Strunta i de där klassiska fjädrarna för fåglarnas skull. Det är ingen som kan garantera att de fjädrar man köper kommer från djur som behandlats väl, så hoppa över dem och hitta andra sätt. Med garn kommer du långt och garn finns i massor av färger som kan lysa upp lika bra som fjädrarna!

virkdade fåglar i riset

För något åt sedan virkade jag massor av fåglar som jag lade dubbla, fyllde med vadd och sydde ihop. Dessutom satte jag dit små vingar av tyg och filt och de blev faktiskt riktigt fina.

Påskrishängen

Annat man kan ha i påskriset är de virkade hängena. De blir liksom som lockar och får mig att tänka på Björkhängen, men de är lätta att göra. Man virkar ett antal luftmaskor säg 21 stycken sedan börjar man i den andra luftmaskan från nålen och virkar 3 fasta maskor i varje maska hela vägen tillbaka och du får ett hänge. Lätt som en plätt! Vissa göra tre stolpar i varje luftmaska istället och då får du en lite bredare ”lock” gissar jag. Prova själv så får du se! Perfekt för små garnrester i olika färg och kvalité. Jag gjorde en i fluffig entrådigt ull och en i bomull. Slutresultatet blir väldigt olika och då inte bara för att man använder olika färger.

Gör en kyckling även i år! Vissa spar på en ny tomte varje år. Varför inte samla på kycklingar eller tuppar eller ägg eller nått. Dessa kycklingar har jag gjort och jag gillar dem skarpt! Har inga mönster men jag är säker på att det finns en uppsjö nya och fina – bara att googla på virkad kyckling och se vad du får upp!

Eller gör den lilla söta kaninen/haren som du skapar av en stickad eller virkad kvadrat! Länk till mönstret finns via detta inlägg från 2017 länken till mönstret finns bland kommentarerna.

Med detta hoppas jag att du ska känna lite påskinspiration och att dagen, kvällens, veckans, helgens lediga tid nu går i påskpyntets tecken!

Ta hand om er och om varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *