Egen design, Inspiration

Rustar du för vår och sommar?

Många öppnar upp sommarstugan lagom till påsk. Man vill städa ut vintern och välkomna vår och sommar. Ljust, lätt och kanske lite färgstarkt. Bort med det tunga och murriga och in med ljuset!

Denna känsla går igen såväl i textilier inomhus som på kläderna vi bär. Så känner du lite vår och sommarlängtan så kommer här lite inspiration.

På bilden högst upp i detta inlägg ser du serien Vinterviken. Det är en handduk, en grytlapp och en disktrasa. Alla stickade i Soft Cotton. Namnet till trots så passar de jättebra även på sommartorpet. Mönster till dessa hittar du via menyn ovan.

Handdukar kan man ju inte få för få av och vi provade även att sticka egna i lin och de blev magiskt vackra. Kanske lite väl tidsödande att göra ett helt badlakan men som en gästhanduk eller kökshandduk blir de jättefina. Ett enkelt mönster hittar här

Stickade linhanddukar

Grytlapparna kan också bli pricken över i. Vi har virkat många och dessa blir precis hur personliga och roliga som helst. Den prickiga grytlappen som vi gjorde i lite höstinspirerade färger blir ju otroligt somrig i rosa och gult eller turkost och grönt. Mönster hittar du via menyn ovan.

Den prickiga grytlappen

Virka in tråkiga blomkrukor och broder med tyg och fina stygn så lyser de upp lite eller smälter in bättre.

Virka in en kruka eller vas och sätt lite broderi på.

Mattor! Mattor kan du virka av gamla lakan eller annat tyg av plastpåsar eller restgarner. Det blir personligt och färggrant. Mattan nedan gjorde jag av rester av bomullsgarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *