Aktuellt, Inspiration

Lite inspiration

Det är märkliga dagar vi lever i just nu. Flyg ställs in, länder stängs, nyhetsuppdateringar som duggar tätt, människor som sätts i karantän eller ombeds jobba hemifrån. Toalettpappershyllorna gapar tomma, folk hamstrat och väntar på katastrofen. Jag tänker inte yttra mig kring vad som är rätt eller fel. Det får våra experter och forskare informera oss om. Men jag kan prata lite om vad du kan göra som känner dig lite rastlös eller uttråkad eller orolig av allt detta och all denna väntan. Jag tror på att hålla sig sysselsatt!

Om du sitter hemma och inte får gå ut och känner dig lite uttråkad och rastlös och faktiskt känner att du inte mår riktigt bra av att leta de senaste uppdateringarna i våra kvällstidningar eller sociala medier hela tiden. Låt i så fall bli med det! Gör det som du känner att du mår bra av istället. Boosta dig själv med lite energi, glädje och kreativitet.

För oss som stickar och virkar är detta i regel inte så särskilt svårt. Vi har mängder av idéer och projektuppslag, men ibland drabbas även vi av rastlöshet och projekttorka och inspirationsbrist. Så här kommer lite tips som du kan göra en dag på hemmafronten för att få lite energi och inspirationsboost.

Besök en klassiker från Dansk TV. Den Store Strikkedyst! Det är som hela Sverige bakar eller något liknande. De spelade in 3 säsonger. Så roligt, så kreativt, så oväntat. Vissa avsnitt finns med engelsk text men, jag klarade mig fint även om allt var på danska. Det tror jag du gör också! Prova i alla fall. Nedan är en länk till det allra första avsnittet. Allt finns på YouTube.

Den Storre Strikkedyst från Dansk TV

Det finns mycket stickrelaterat att hitta på Youtube. Vickie Howell har sin the Knit Show. Inte mycket nytt där men det finns ändå ett stort antal avsnitt som du också hittar på Youtube: The Knit Show!

Poddar då, ja poddar finns det ju massor av. Du behöver bara hitta den som du gillar. Det är härligt med poddar. Det finns alltifrån fullblodsproffs till glada amatörer som alla poddar för glatta livet. Gillar du inte en, så finns det massor av nya att lyssna på. Vill du ha tips på stickpoddar så rekomenderar jag verkligen Nördic Knitting. Deras podd är så intressant och lärorik. Vill du ha lite spänning när du stickar kan du prova Creepypodden. Men när det gäller vissa avsnitt så finns det nog en risk att du stickar fel, när det blir lite väl läskigt 😉

Om du sedan är som jag och gärna samlar på dig lite stickböcker, så kan du ju ta tillfället i akt och faktiskt sticka eller virka något ifrån alla dessa böcker. De döljer så många skatter.

Så misströsta nu inte. Tillsammans och med omtanke om oss själva och varandra så tar vi oss igenom detta. Tillsammans är vi starka! Var rädda om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *