Rensa Garnlagret, Stickat - vantar

Alltidvantar

Jag har stickat Erika Åbergs Alltidvantar ifrån boken ”Sticka sjalar halsdukar & lite till”. Dessa tillhör då kategorin ”lite till”. Till vantarna använde jag mig av restgarner till muddarna och det gröna, medan jag använde två nystan 2-trådig ull ifrån Stenkyrkas ullspinneri på Gotland till det mörkt gråbruna och vita i vantens mönster.

Muddarna på mina Alltidvantar

Muddarna inleddes med en Lettisk fläta och sedan gick jag helt bananas med färgerna. Restgarnslådan innehåller så många skatter så jag bara stickade på och hade ingen tanke på något diskret färgval. The more the merrier tänkte jag 🙂

Alltidvantar

Man kunde välja mellan att sticka en tumme i bara grått och vitt eller låta den följa mönstret. Jag valde som ni ser det senare alternativet och det ser nästan ut som om tummen smälter in i själva vanten.

Jag vet att det inte är vantsäsong längre kanske, men detta var ett så roligt projekt. Jag stickade och stickade och njöt varje sekund. Dessutom kom allt ifrån garnlagret så jag knaprade lite på det i alla fall. Nu har jag garn kvar till ännu ett par vantar, så jag får väl se vad jag ska angripa härnäst. Jag kanske ska fortsätta att kika i mina stickböcker efter inspiration. Gör det du också. Där finns massor av fint och både små och stora projekt att ta tag i.

Ha en fin dag och var rädda om varandra!

Alltidvantar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *