Inspiration, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt, Stickat - vantar

Töm garnlagret!

I år är ju året när vi ska använda det vi har köpt på oss och skapa vackra saker. Så jag jobbar på det! Nu när det känns som vår och de tidiga vårblommorna börjar kika fram, så fick jag lust att sticka ett par vantar…. helt logiskt inte sant….

Jag ville dessutom sticka något vackert ifrån någon av alla de böcker jag köpt på mig under åren och då ramlade jag på ett vantmönster ifrån Erica Åbergs bok Sticka sjalar, halsdukar och lite till. Lite till blev i mitt fall vantarna längst ner på bokens framsida. De är Inspirerade av ett par estniska vantar och är så fina!

Jag köpte fint garn hos Stenkyrka spinneri i somras så det fick utgöra basen. En massa restgarner fick sedan bli pricken över i, när jag stickar den färgglada mudden. Mina vantar blir förstås helt olika originalet men de känns väldigt mycket som mina vantar. Färgvalet gör vanten unik till din egen.

Att sticka eller virka med flera färger är lite pilligt och man får en attans många trådar att fästa. Men det är roligt, lite som att få måla fast med garn. Jag blir helt uppslukad av hur det ska bli. Nu vill jag bara sticka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *