Sportlovsprojekt

Sportlov, stickning och ljudböcker

I Stockholm är det sportlov. Vi har ingen snö just nu. De lovar lite till kvällen och senare i veckan men jag har svårt att tro att det blir skidåkningskvantiteter. Men det finns ju annat att göra.

Att sticka kräver ingen snö! Inte att virka heller. Chans att lära sig eller lära ut en ny hobby kanske? Dessutom drar ju bokrean igång idag! Att sticka med en ljudbok i örat är ju en underbar avkoppling. Just nu lyssnar jag t ex på Testamentet av Nina Wähä. Inledningen var lite seg med uppläsningen av alla karaktärer men sedan flyter det på bra och man fastnar i berättelsen.

Ljudböcker kan också bli en gemensam upplevelse på bilresan eller på kvällen istället för TV eller en film. Det är så ljuvligt att ha en berättelse till stickningen. Fantastiskt avkopplande.

Jag tror också på gemenskapen som uppstår när man stickar ihop. Olika personligheter, olika bakgrund, gamla och unga – intressen förenar. Så om man har ledigt så kan man ju passa på att umgås med vänner. Samtala om gemensamma intressen. Har man inte stickningen gemensam så kanske det är trädgård, träning, böcker, matlagning, resor, musik, konst ja vad som helst.

Så njut av sportlovet även om snön lyser med sin frånvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *