Aktuellt, Egen design, Rensa Garnlagret, Virkat - sjal

Ny sjal från garnlagret!

Jag fick en sån lust att virka! Jag hade dessutom garn i det egna lagret som jag kunde få användning av. Två olika garnsorter blev det, men de gifte sig bra med varandra. Grundmönstret är Mormor Hildurs sjal jag ändrade bara lite på den avslutande spetsudden så att det skulle passa bättre med garnet jag hade. Dessutom var garnet tunnare, virknålen mindre och önskad storlek på sjalen större, så det blev några varv extra också.

Sjalen blev riktigt stor och är samtidigt skir och härlig. Så den passar bra när man vill värma sig lite lagom utomhus en sommarkväll eller inomhus fram på vårkanten. Färgen är härlig och varm och framträder bra mot den grå nyansen som jag hade i mitt andra garn.

Enkla stolpgrupper om tre!

Det är så otroligt hur denna enkla kombination av stolpgrupper om tre kan bli så vackert. Vi känner igen den från mormorsrutan t ex. Härligt när man har garn hemma som man kan göra något av och det var kul att få blanda in något nytt mitt i arbetet med att slutföra påbörjade projekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *