Egen design, Rensa Garnlagret, Stickat - vantar, Tvåändsstickning

Surdegar!

Har ni också sådana där projekt som aldrig tycks bli klara? Ni har tagit omtag på omtag, men ändå blir de aldrig färdiga. Jag kallar dem surdegar eller kanske t o m förhatliga projekt. Känner ni igen er?

Som jag ser det har man här ett av två alternativ. Antingen bestämmer man sig för att nu ska projektet bli klart, kosta vad det kosta vill och man ska bara i mål. Eller så bestämmer man sig för att det här, det är inte ett projekt jag ska slutföra. Jag ska repa upp och lägga tid och energi på att göra något annat av garnet istället.

Mitt surdegsprojekt är ett par tvåändsstickade vantar, som jag påbörjade på en kurs för flera år sedan och som sedan aldrig blivit klara… Jag har en vante utan tumme och en vante som ska avmaskas och som saknar tumme.

Det jag fastnade på senast jag tog upp dem var att jag inte fick till avmaskningen på det sätt jag ville och jag kunde helt enkelt inte komma på hur jag skulle göra. Nu har jag Karin Kahnlunds nya bok med fina illustrationer, så nu ska de banne mig bli klara. Jag vill verkligen inte repa upp dessa. Jag vill bli klar. Frigöra stickorna och kunna påbörja nya projekt.

Men som ett led i att avsluta pågående projekt och rensa garnlagret så känns detta som ett bra projekt att nu ta tag i. Jag har ju haft bra avslutningstakt på andra pågående projekt sedan årsskiftet och mer än en garnkorg är för tillfället tom, så nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *