Broderat, Broderi, veckans projekt

Kudde Rosenrad

Vi rensar garnlager och gör av med restgarner. Denna går under kategorin avsluta-påbörjade-projekt.

I somras köpte jag en materialsats till kudden Rosenrad vid ett besök hos Växbo lin. Den blev ett projekt med några hinder på vägen. Det började redan från början. Innan jag fick sätta igång så skulle tygstyckena zickzackas. Symaskinen skulle alltså fram och det händer inte en kväll i Tv-soffan. Så kudden låg och väntade ett par månader…

Kudde fotad i storm och regn

Så åkte symaskinen fram. Jobbet blev gjort och broderiet tog form. Roligt och snabbt gick det och sedan var det klart. Dags att montera, men icke då. Nu skulle tyget som jag broderat på tvättas och sedan strykas…. inte heller det händer under en kväll i TV-soffan och ingen annan kväll heller …

Till slut skedde tvätt, torkning och strykning men nu hade ytterligare någon månad eller så runnit förbi. Nu var det dags för montering. Tofstrådar skulle mätas upp, symaskinen skulle fram igen, så inte hände detta i december mitt under julstöket.

Tofsar i rött och cerise

Men som med en trisslott. Plötsligt händer det och nu, under en helg i februari slog jag till och tada! Här är den min fina kudde, som inte bara har en vacker framsida utan en vacker baksida också.

Den har en riktigt elegant baksida också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *