Rensa Garnlagret, Stickat - sockor

Citrussockorna är klara!

Så där ja! Nu är Tant Ulltuss Citrussockor klara! De låg till sig en bra stund får jag lov att erkänna. Köpte två par sock-kit för flera år sedan. Gjorde det ena efter några månader men det andra blev liggande – som det blir ibland. I somras drog jag igång stickningen, men så fick jag tennisarmbåge och då blev det inte så bra med flerfärgsstickningen, eftersom att jag stickar med en färg i varje hand och ”kastar” garnet på liknande sätt som man gör när man tvåändsstickar.

Sockorna är vackra i färg och mönster, men jag tycker att de blev lite tajta över foten. Har man som jag breda, korta, ganska kraftiga fötter med höga vrister så blev de i tajtaste laget. Men de fungerar och det är huvudsaken. Självklart påverkar handlag osv hur tajt de sitter och det kan man ju justera genom att använda större stickor t ex. Men de kommer ju alltid oron att garnet inte ska räcka. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag hade kunnat göra just det om jag velat, för garnet hade räckt. Men det är ju lätt att vara efterklok när man sitter med facit i hand.

Med detta par är så ännu ett av mina pågående projekt från stick-korgen avslutat och det känns superskönt. Man ska använda det man har. Nu har jag ett par monteringsprojekt som ligger och väntar på mig. Ska försöka få till dem också inom snar framtid så att man kan börja använda dem. Det är både en kudde och en väska som ska monteras.

Citrussockorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *