Återbruk, Rensa Garnlagret, Stickat - sjal

Förslag på restgarnsprojekt!

Idag blir det en tillbakablick! Ni planerar projekt för både små och stora alster. Ibland har ni mycket garn av en sort och det stickas koftor, sjalar och tröjor och jag vet inte allt!

Jag tänkte idag tipsa om en restgarnssjal som jag stickade för sex år sedan. Att göra den gjorde att jag blev av med massor av restgarner. Den mixar massor av garner i olika färg och kvalitet. Jag valde själv lite kraftigare garner, men det hade gått finfint att ta dubbelt garn av en tunnare kvalitet också. Denna sjal är högt älskad och flitigt använd och jag fäste inte en enda tråd. Vid varje färgbyte så lämnades en garnände kvar som sedan kunde knytas ihop och bilda frans. All info om hur jag gjorde hittar du i detta inlägg från 2014:

Restgarnssjalen är färdig

Restgarnssjalen

Detta är ett roligt projekt. Du gör av med både stora och små garnrester men även udda nystan. Det är ju inget som hindrar att du har mer av en sorts garn och mindre av en annan. Du kan använda tjockt garn eller tunt garn, mycket färger eller mer naturliga nyanser. Din sjal blir i vilket fall som helst helt unik! Min sjal är rätstickad men självklart kan du välja ett annat sticksätt också. Så ta en titt på garnlagret. Samla ihop lämpliga nystan och sätt igång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *