Egen design, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt, Stickat - tröja, Tankar kring handarbete

Tröja in Hönsestrikk

Jag har som så många andra stickat mig en tröja i hönsestrikk. Det var roligare än jag trodde att det skulle vara, men att sedan fästa alla trådarna var ingen lek…. Jag deltog 2018 i en julkalender då man fick massor av små nystan med garn och de garnerna använde jag, liksom de två större härvorna som man också fick med och till det la jag till lite rester här och rester där. Mönstret fick växa fram varteftersom, men det var verkligen svårt att få till bra färgkombinationer då vissa av garnerna var melerade.

Hönsestrikk

Slutet gott – allting gott! Nu är tröjan färdig. Garnkorgen börjar få mycket ledig plats och restgarnerna har blivit lite färre. Ni fattar ju – värsta vinna/vinna situationen. Det där med att slutföra en massa pågående projekt och att få användning av de garner man redan har, har verkligen varit ett roligt sätt att ta sig an januari. En månad som annars kan kännas ganska trist.

Hönsestrikk

På tröjan finns mönster med ränder, ringar och rutor men det finns också katter, hundar, fjärilar, fåglar och hjärtan. Det var en väldig massa räknande för att få mönstren att stämma, men det var en del av det roliga med att göra tröjan. Jag tror inte att jag äger ett annat plagg som är lika färgrikt som detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *