Rensa Garnlagret, Spinna och spunnet, Stickat - mössa

En mössa i garn jag spunnit själv

Jag rensar garnlager och gör projekt som inte tar så lång tid. I gömmorna hade jag en härva garn jag spunnit som jag inte visste vad jag skulle göra av. Nu blev det en mössa, en vanlig enkel mössa med resår och slätstickning. Garnet hade ju både färg och struktur i sig själv, så att göra ett mönster hade i detta fall varit lite bortkastad tid, för det är ett garn som är svårt om man vill få ett mönster att synas. Slätstickning fungerar ju alltid, så det blev bra denna gång också.

Garnet är blågrönt med inslag av vitt (silke) och på några ställen finns ett stänk av lila också. Färgen är lite svår att bära faktiskt, men det blev bättre än jag trodde när jag satt där med ullen i handen.

Jag lät min kollega Ernst modella lite också för att kunna visa mössan på ett bättre sätt…;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *