Aktuellt, Stickat - sjal

En färdig sjal

För mig blir jul- och helgledigheten en tid då man både kan dra igång och slutföra projekt. Tror att min dra-igång-ambition varit lite större än min slutföra-ambition, men jag har nu ändå slutfört några projekt som jag fotat och som jag kommer att visa upp för er här på bloggen. Först ut är en ny sjal.

I somras på en tur upp till Dalarna så passade jag på att besöka Sätergläntan och givetvis blev det ett par garnköp där, bl a från Isager. Jag köpte både ett fint tvåtrådigt tunnt ullgarn och ett alpackagarn. Av det tvåtrådiga så stickade jag mig denna sjal som heter Study Hall. Mönstret är på engelska och går att hitta på Knittys Hemsida.

Study Hall

Det var ett ganska enkelt mönster med mest räta maskor men några aviga och några lyfta maskor hjälpte till att skapa det grafiska mönstret och sjalen blev riktigt stor och härlig. Funderar på om den ska få flytta till jobbet där man ibland sitter och känner sig lite frusen. Lagom stor att svepa om sig och lätt och skir men ändå varm.

Färgen är grå och blågrön och kommer mest till sin rätt på bilderna ovan. Bilden nedan är lite för blå för att vara rättvisande.

Study Hall

Du vet väl om att vi har en webbutik också där vi säljer garn, garn + mönster som kit och tillbehör. Ta t ex en titt på någon av våra nyheter!

Järbo Garn, Manos del Uruguay, Fino – Miniskeins, 5 x 20 g – AUGUSTA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *