Inspiration, Stickat - sjal

En sjal i mjukaste kashmir

Jag fick några härvor kashmirgarn i julklapp. Ville göra mig en sjal och föll för en randig variant stickad i Shell stitch. Det är fyra varv som upprepas och man byter garn när det är dags att börja på en ny omgång med 4 varv. Garnet väver man med så man behöver inte sitta med tusen trådar att fästa på slutet.

Mitt garn är väldigt tunt så sjalen väger inte ens 50 gram. Jag valde att börja och avsluta sjalen med några rätstickade varv stickade med dubbelt garn för att gå lite mer stadga i kanten. Detta är rolig stickning som går att anpassa till vilket garn som helst. Kanske blir det ett gratismönster av detta lite längre fram. Tror det blir väldigt vackert även om man stickar enfärgat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *