Aktuellt, Egen design, Försäljning, Garn, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2019, House of Hildur, Inspiration, Stickat - handduk

Martas halsduk – april månads gratismönster

Vi är redan i april. Knoppar och fågelsång och isen ligger inte längre kvar på fjärden. Visst de hotar med snö och det är minusgrader i luften. Men det är vår!

Vi har kommit fram till årets fjärde gratismönster – Martas Halsduk. OM den ser lite bekant ut, så beror det på att det är en variant av mönstret vi gjorde för Martas disktrasa 2015.

Jag har länge tänkt att detta mönster skulle kunna bli fint på en sjal eller halsduk och nu var det alltså dags. Dessutom ligger ju återbruk helt rätt i tiden 😉 Halsduken är stickad i Ylle och mäter nästan 190 cm och är ca 37 cm bred, så vi pratar om en ganska rejäl halsduk. Det är faktiskt inte så dumt för när vi klär oss i den lite tunnare vårjackan och det blåser snåla, isiga vintrar, så är det skönt att kunna vira något rejält om halsen. Lätt att ta av också om vindarna vänder och temperaturen stiger. Längd och bredd på halsduken kan du givetvis anpassa om du vill.

Som vanligt har vi tagit fram ett stick-kit med mönster och garn till månadens gratismönster:

Stick-kit till Martas halsduk

Vill du bara ha garnet så hittar du Ylle här.

Var hittar jag mönstret då kanske du undrar, jo det hittar du ju som vanligt här på bloggen:

Mönster till Martas halsduk

Hoppas du gillar detta mönster och att många Marta halsdukar kommer att förgylla våra gator. Nästa gång det blir ett nytt gratismönster är första lördagen i maj. Du som vill kika på vad vi gjort tidigare i år eller under andra år kan kika i menyn ovan under mönster – för där finns allting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *