Aktuellt, Event, Inspiration, Kurser och Event

Varför sticka?

Min erfarenhet har lärt mig att det finns många drivkrafter bakom varför man stickar eller virkar och var man hittar glädje och energi. Vissa drivkrafter är starkare för vissa personer och även om jag känner att vissa saker har varit viktigare än andra, så kan jag relatera till dem allihop.

Harmoni och gemenskap

Jag tror att det bästa stickningen gett mig är harmoni och gemenskap. Att sitta och sticka en stund på kvällen efter jobbet får mig att känna mig lugn och harmonisk. Stickning är en fantastisk kur mot stress. Stickningen har också gett mig nya vänner och bekantskaper. Människor jag aldrig fått privilegiet att träffa annars. Jag vet att man kan lära sig massor på nätet via filmer, bloggar osv. Och visst använder jag den kunskapskällan när jag behöver den, men jag går också gärna på kurser och event. Även om jag kan ganska mycket så finns det alltid något nytt att lära sig eller prova på. Dessutom så är det ju på dessa kurser och event som alla dessa möten uppstår. De sker aldrig på Youtube. Att sitta i en gemenskap, där alla har ett gemensamt intresse och där småprat och glada skratt eller total tystnad råder är faktiskt magiskt. Så om du får möjlighet att lämna soffan en kväll för att lära dig något nytt – gör det!

Att nå ett mål!

En annan drivkraft är att klara av något man faktiskt tvivlade på skulle gå. Det kan vara att klara av en ny teknik, ett svårt mönster eller kanske vill du bara bli först färdig 😉 Det finns massor av utmaningar i stickningen om du vill ha dem.

Ordning och reda!

Det finns massor utav regler att förhålla sig till och struktur att rätta sig efter inom stickningen och ibland finner jag en enorm tillfredsställelse i att bara följa den där strukturen och göra exakt som det står och sedan njuta av tillfredsställelsen resultatet blir så där genomtänkt och bra. Någon har ju suttit där och tänkt fram det optimala sättet att genomföra ett projekt på. Samtidigt är det ju så att om alla följde reglerna så skulle ju ingen utveckling ske. Men det fina är ju att det är du som väljer.

Kolla vad jag har gjort!

När du då står där, sjukt nöjd över vad du åstadkommit och du dessutom får tummen upp av omgivningen så är det väl ingen som tackar nej till att få sola sig i glansen en stund.

Drivkrafterna är många liksom möjligheterna så ge dig själv en chans. Gå på en kurs. Lär dig något nytt. Njut av gemenskap och dela upplevelsen med andra. Lär känna nya människor och fortsätt att utvecklas. Istället för att ge bort ytterligare en pryl till någon som fyller år, ge dem möjligheten att lära sig något nytt. Det är ju en fantastisk present.

Jag ordnar kurser och event, ibland ensam ibland tillsammans med någon annan eller så deltar jag på event som andra anordnar. Snart är det dags för nästa event som jag anordnar tillsammans med Sandra och Kreativa Event. och det är en Workshop i Stockholm: Stickning för glada amatörer! Vi lär ut grunderna på en kväll – den 9:e maj. Missa inte att sprida detta vidare till vänner och bekanta som tycker att detta låter kul. Den perfekta presenten i påskägget tänker jag!  Bokning måste ske senast 22 april – så boka din plats genast. Det finns endast ett begränsat antal platser.
BOKA HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *