Aktuellt, Färgning, Garn, Inspiration, Spinna och spunnet

Det första färgningsförsöket

Det var ju galet roligt att färga garn. Jag kände mig som liten på nytt. ? Det var inte jättekrångligt men lite pyssligt, särskilt för en som är ovan som jag. Först skulle det blötläggas och så skulle det blandas färg och så skulle allt sjuda en stund.

Så här såg garnet ut innan färgningen.

Man får ju vara försiktig så man inte får färg överallt, men ändå var det inte så kladdigt som jag förväntat mig. Färgen jag valde är lite petrolblå och jag tycker att den blev väldigt fin. Man skulle blanda om garnet försiktigt under resans gång, för att få en jämn färg. Jag lyckades väl sådär med det men tycker inte att det gjorde så mycket att det blev lite ojämnt. Det ger garnet mer liv.

I grytan skulle man röra om försiktigt.

Nu ska jag färga lite mer garn i helgen. Det gäller att spinna och karda också så att jag kan skapa mig den där tröjan jag drömmer om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *