Inspiration, Sticktips, Tekniktips

Snygg randig resår!

Att man vill göra en randig resår är ju inte så ovanligt, men när man gör det så blir gärna de aviga maskorna lite fula i färgövergångarna. Eller fula är kanske inte rätt ord, men de syns väldigt väl och det vill man inte alltid att de ska göra. Man vill kanske ha en renare övergång i randningen.

Jag lyssnade till Ulla Engquist Sveriges mästare i stickning som tipsade om att sticka det första varvet med bara räta maskor i den färg du skall byta och sedan kan du fortsätta med resåren på de efterföljande varven.

Om jag ska vara ärlig så tänkte jag att det ju måste synas om man gör så, men är tipset från någon som är noggrannheten själv så borde det ju fungera. Så jag testade och det blev magiskt bra! Titta själva! Inte tänker man på att några helt räta varv gjorts mitt i resåren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *