Aktuellt

Gott slut och Gott nytt år!

Så då är det alltså 2019. Man kan undra vad detta år kommer att föra med sig. Mycket garn, värme och kärlek till alla hoppas jag. Jag har inga nyårslöften i år. Jag är dålig på att följa sådana i alla fall. Men jag har några ambitioner för 2019.

Först måste min ufo-hög minska! Så är det bara. Så jag kommer att ha en #ufoutmaningen2019 också. Förra året så blev det faktiskt 5 ufon som blev klara, men sedan tog andra projekt och andra ambitioner över. Men 5 är bättre än inga, även om målsättningen var 10. I år sätter jag inte upp något antal som mål utan är tacksam för varje gammalt projekt som blir klart istället. Mitt femte och sista ufo-projekt blev den här julduken som blev klar dagen före julafton.

Julduk. Mönster från Broderamera

Jag har fått många frågor om mönster på denna duk och det är inte jag som ligger bakom den. Jag fick detta broderikit som present för säkert 10 år sedan – kanske mer och det står att den är från Broderamera men jag vet inte om det företaget finns kvar längre.

Min nästa ambition är att jobba vidare och bli bättre på att spinna garn. Det är roligt och avslappnande och jag har mycket ull, men nu vill jag verkligen få kläm på det och även kunna sticka något fint av det jag spinner.

Färg! Jag vill lära mig mer om färg och om hur man kombinerar färger. Dessutom vill jag färga garn. Har färger, men har ännu inte vågat prova. Kanske måste vänta tills man kan stå och kladda utomhus 🙂

Teknik – ny teknik ska man aldrig underskatta och här finns det mycket som jag inte har provat ännu. Bl a är jag lite sugen på att utveckla mina kunskaper inom patentstickning med två färger. Jag har gjort ett par saker tidigare, men det är länge sedan nu och jag ser så ofta så fina mössor, tröjor, sjalar etc. som folk har stickat i denna teknik.

Igår gick årets sista inspirationsbrev ut och vi kommer att fortsätta med dessa under 2019 också. Vill du också ha dessa, så skickar du mig ett mail till maria@hildursbarnbarn.se

Vi kommer att ha månadens gratismönster 2019 också och dessa kommer att publiceras här på bloggen den första lördagen varje månad. Nästa kommer därför redan på lördag den 5:e januari. Så håll utkik då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *