Aktuellt, Inspiration, Julkalender 2018, Julklappstips, Julpyssel, Stickat - tröja

Hildurs julkalender lucka nr 18 – Julstrumpan

God morgon och välkommen till Hildurs julkalender. Kalendern där vi rotar i lådorna och gör något av det vi redan har.

Jag har stickat mig några julstrumpor genom åren och aldrig har jag använt mig av annat än udda nystan och restgarner. Den senaste gjorde jag för tre år sedan och tillsammans med barnens och makens strumpa pryder den vedspisen varje år. Julstrumpan är rolig att sticka och har ofta olika mönsterpartier där man kan få chans att använda lite rester. Det gör ju inget om strumpan innehåller många olika färger, så länge som du är nöjd med färgkombinationen. 

Ett år var jag med i en mysteriestickning – tror det var Tålamodspåsens – och resultatet den gången blev min andra stickade julstrumpa men den tovades också innan den blev färdig. Det roliga med den var de olika momenten där man förutom strumpan och lite broderi också fick göra en snodd och virka små hjärtan. Det är inte långt till jul så det kanske är knappt om tid att hinna göra en egen julstrumpa, men om du har möjlighet tycker jag att du ska sätta igång. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *