Aktuellt, Egen design, Hildurs lilla oväntade, Inspiration, Julkalender 2018

Hildurs julkalender lucka nr 17 – Gör om fula knappar

God morgon och välkommen till Hildurs julkalender. Kalendern där vi rotar i lådorna och gör något av det vi redan har.    

Fula, riktigt fula knappar ligger det av okänd anledning kvar i min knappburk. Varför i hela friden jag samlat på dem har jag ingen aning om, men i burken ligger de. Nu går det faktiskt att göra något nytt av dem. Antingen kan du göra en klädd knapp till koftan du stickar eller så kan du göra som jag, virka in dem och brodera lite på och använda som dekoration på en mössa. Man skulle t ex kunna brodera med reflextråd så förenar man nytta med dekorationsambitionen. 

Det lättaste tror jag är att bara virka in knappen helt enkelt. Du virkar t ex runt tills du får ett stycke som täcker knappens och sedan ett par varv med lika många maskor så att du kan stoppa in knappen och sedan får du minska på baksidan. Det blir fint om du avslutar genom att brodera eller på annat sätt dekorera knappen. Jag hade dessa och de hamnade på en mössa och resultatet blev så här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *