Aktuellt, Egen design, Gratismönster, House of Hildur, Julkalender 2018, virkat

Hildurs julkalender lucka nr 16 – glasunderlägg

God morgon och välkommen till Hildurs julkalender. Kalendern där vi rotar i lådorna och gör något av det vi redan har.   

Virkade glasunderlägg eller koppunderlägg kräver inte mycket garn och blandar du lite färger eller gör dem randiga så ser de ut som om de hör ihop i alla fall. Underläggen ovan virkade jag av ett nystan av Lina och så liter rester av minibomull och mönster finns här på bloggen. Så det krävs inga stora mängder. Jag har gjort flera varianter av underlägg och det finns faktiskt en uppsjö av varianter med jultema också om man t ex vill ha en tomte, eller Rudolf eller något annat lite mer humoristiskt.

Dessa underlägg virkade jag efter någon bild på nätet. De har vi använt ganska flitigt och det är kul att alla har olika broderi i kedjestygn. Jag brukar virka ca 6 underlägg. Då räcker det till familjen eller ett par gäster. 

Det går ganska snabbt att virka underlägg och det blir en fin julklapp att ge bort. Med rätt färg och modell så passar det de flesta. Så har du ett par kvällar att lägga på underlägg så hinner du gott och väl innan jul. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *