Aktuellt, Egen design, Hildurs lilla oväntade, Julkalender 2018

Hildurs julkalender lucka nr 15 – ett luffarschack

God morgon och välkommen till Hildurs julkalender. Kalendern där vi rotar i lådorna och gör något av det vi redan har.   

Luffarschack eller 3-i-rad – det är vad dagens lucka handlar om. Detta klassiska spel som aldrig blir tråkigt. Kanske blir det en kul julklapp om du har vänner som gillar spel eller så passar det bäst hemma.

Du behöver först garn i två färger till spelpjäserna och ett litet större nystan till spelplanen. Alls spelpjäserna är invirkade lock. De 6 lock jag tipsade om att du skulle spara på i ett tidigare inlägg i veckan. Mina kommer ifrån vanliga mjölkförpackningar.

Till spelplanen valde jag ett bomullsgarn för att skapa lite tyngd och så att den ligger platt på bordet. Spelplanen har rätstickade kanter för att undvika att den rullar sig. Sedan är själva rutorna slätstickade eller mosstickade. Även mosstickningen bidrar till att spelplanen håller sig platt.

Du kan rita din spelplan eller brodera på en bit tyg istället om du vill. Allt beror ju vad du har tillgång till.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *