Egen design, Garn, Julkalender 2018, Virkat - filt

Hildurs julkalender lucka nr 3 – det stora restgarnsprojektet

God morgon och välkommen till Hildurs julkalender. Kalendern där vi rotar i lådorna och gör något av det vi redan har. 

Idag har vi kommit till den tredje luckan och jag ska visa er ett av mina större restgarnsprojekt – den runda filten, eller mattan, eller ovandelen på en rund sittpuff eller vad man nu vill göra.

Denna filt är virkad av restgarn av väldigt små till lite större nystan. Alla är ungefär i storleken 2-trådig ull 300m på 100 gram. Jag virkar i spiral och fäster samtidigt trådarna i samband med färgbytena. Den dag jag är nöjd med storleken så behöver jag bara göra ett avslutande varv och fästa den sista tråden, sedan är jag klar. Bara det är värt en hel del. I filten virkar jag in historia för mig. Jag ser garn från koftan jag stickade, från vanten eller mössan, eller kursen jag gick. Den blir lite ett tidslinje. Jag kommer säkert inte bli klar på ett bra tag än, men den ligger där tillgänglig i stickkorgen varje dag och när tillfälle ges lägger jag till några maskor.

Den blir lite bohemisk men jag gillar den så mycket med alla härliga, glada färger. En sådan här filt är ju fullt möjlig att göra i alla garnkvalitéer, i olika former, full av färg eller i olika svart-grå-vita nyanser om det är det du har hemma och gillar mest. Så ta vara på resterna och gör något fint av det. Alla projekt behöver inte bli färdiga så fort. Att de stilla växer till sig över tiden är härligt det också.

En bra början, för att få överblick över det man har i restgarnslådan, kan vara att ta fram allt och bre ut det på bordet och börja sortera efter kvalité och tjocklek och om man har mycket, även efter färg kanske. Du sitter säkert på oanade möjligheter där hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *