Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Julkalender 2018, Julklappstips, Julpyssel, Stickat -.gratis mönster

Hildurs julkalender lucka nr 2 – gör en reflex!

Välkommen till lucka nummer två i Hildurs julkalender, där man tar vad man har och gör något av det.

Alltså på riktigt så blir jag alldeles matt när jag tänker på hur dåliga alla är på att använda reflexer! En reflex är ändå en ganska enkel livförsäkring. Man behöver inte nöja sig med en heller. Sätt dem på väskan, på jackan, på barnvagnen, på mössan – ja sätt de lite överallt! Så dagens lucka är en reflex.

Dagens lucka kräver någon form av reflexgarn. Jag tror att flera av er kanske har en snutt reflexgarn hemma eller åtminstone bara den tunna reflextråden och det behövs Inte så mycket för att det ska börja glittra i mörkret. Men om man inte har det så kan det vara en väl värd investering och ett komplement till det du redan har i lådan.

Man kan t ex göra reflexrosor. De stickas av vanligt garn och sedan virkar man reflextråden på yttersta kanten. Mönster hittar du här på bloggen. Reflexrosorna jag hade med till julmarknaden förra helgen gick åt som smör i solsken. Det går självklart att sticka rosorna utan reflexgarn, men då blir de bara vanliga broscher.

Jag har även gjort reflexugglor. En lite mer humoristisk variant. som du också kan ha hängande från fickan eller väskan. Allt som hänger rör sig och brukar synas i mörkret ganska väl.

Mönster till ugglorna har inte jag gjort utan jag hittade mönstret på engelska. Mycket bilder dock så jag tror det kan fungera för de flesta. Länk via mitt inlägg här.

Ha en fin första advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *