Amigurumi, Virkat - Figurer

Virkade reflexugglor!

Jag har suttit här på kammaren och knåpat lite. Jag ville göra några nya reflexer som var lite roligare än något jag hittat på tidigare. Så ramlade jag över ett mönster på de sötaste virkade ugglor och tänkte att de kan jag nog använda. Det jag gjorde var absolut inte revolutionerande, jag bara virkade in lite reflexgarn där jag tycket det passade.rosa ugglaBlå uggla

 

 

 

 

 

 

 

Mönstret till ugglorna finns på en blogg som heter Bunny Mummy. Mönstret är på engelska, men det är så fina bildinstruktioner att du inte behöver läsa texten för att förstå vad du ska göra. Jag vill tipsa om att det kan vara ett utmärkt sätt att introducera sig själv till engelska virktermer/mönster genom att följa ett mönster som detta där bilder visar så tydligt vad de menar. Jag tror att Bunny Mummy använder någon form av ull eller akryl till sina ugglor. Jag har använt mig av ett tunt bomullsgarn, Tilda, och virknål nr 2,5 samt lite reflexgarn. Reflexgarnet är medvirkat i de grå partierna, i hanken som gör att man kan sätta fast eller hänga dem någonstans. jag har även smygmaskvirkat en cirkel på magen utanför det gråa partiet med reflexgarn. Ögonen är fastklistrade och de har jag hittat på Panduro för några år sedan.  Men det går ju även att brodera dit ett par om du inte har pärlor eller ögon hemma.  Jag har satt fast mina färdiga ugglor på handväskan, men sonen har redan tingat en, så jag får väl sätta mig ner och göra några till senare i veckan. De är roliga att göra och det går ganska fort när man vet hur. Det kräver lite monteringsjobb, men det kan man göra lite allteftersom delarna blir klara, så tycker man inte om den delen, så går det att fördela den över projektets gång.  Önskar att jag hade småbarn, då hade jag hängt ett par stycken på barnvagnen direkt!

Blå uggla reflexrosa uggla reflex

 

1 reaktion på ”Virkade reflexugglor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *