Inspiration, Lär dig något nytt, Tankar kring handarbete

Kan äggklockan bli din bästa vän?

Ensidighet! Det tror jag är boven till att jag ibland får ont i axlar eller en domnande känsla i fingertopparna. Jag blir så helt uppfylld av det jag håller på med att jag inte märker att tiden går och plötsligt har jag suttit alltför länge i samma ensidiga ställning och jag känner mig stel och lite sliten. Om jag istället satt still i 45 minuter och sedan hoppade upp och gjorde något annat, som att hänga en tvätt, vattna blommorna, plocka ur diskmaskinen, göra lite pausgympa – ja egentligen vad som helst som sätter lite fart på kroppen, så tror jag att jag skulle må bättre och faktiskt orka hålla på längre. Känner du möjligen igen dig?

Jag är urkass på detta. I lördags, blev jag så besatt att jag inte kunde sluta. Dessutom stickade jag flerfärgsstickning och det är en teknik där jag alltid spänner mig lite extra och då blir det liksom ännu värre när jag inte tar en paus. I söndags gjorde det ont. Inte bra! Så nu har jag suttit här och googlat och letat pausgymnastik och denna var ganska ok ändå. Håller bara på i en 2-3 minuter. Tål att testas!

Jag har en funktionalitet i min klocka, som säger åt mig att jag ska upp och röra på mig om jag suttit för mycket still, men den funkar inte riktigt när jag stickar. Då tror den att jag rör på mig tillräckligt ändå, vilket jag ju inte gör. Den är lättlurad med andra ord.

Om jag nu sätter äggklockan innan jag drar igång mitt stickande och bestämmer mig för hur länge jag får sitta på samma sätt, så får jag ju också hjälp att ha koll på tiden. Tål att provas i alla fall. Jag behöver ju inte göra pausgympan varje gång, men när klockan ringer är det dags att röra lite på sig. Har du något bra tips kring detta? Dela i så fall gärna med dig.

Bambu Raggi 400 m 100 g

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *