Aktuellt, Garnresa, Inspiration, Kurser och Event

Stickstämma 2018

I förra veckan hade jag nöjet att få delta på Stickstämman. Vi kom tisdag efter lunch och åkte hem på fredag eftermiddag. Nästan en hel veckas inspiration, skratt och lärdom. Jag stickade Fair Isle nästan hela veckan och det var Vilma Malcomson från Shetland design som höll i kurserna. Färgval och hur vi skulle kombinera olika färger var den stora utmaningen och det blev flera påbörjade mobilfodral och ett par muddar under spetsstickningskursen. Hur kul och inspirerande som helst. Dessutom fick vi lyssna på flera intressanta föreläsare. Första kvällen hölls en garnmarknad och den sista Åt vi en trerätters middag.

Veckans stora samtalsämne som inte var garnrelaterat var vädret. I extrem hetta – nådde som värst upp till 33-34 grader på Biskops-Arnö – stickade vi i ull från morgon till kväll. Stickorna gick trögt och ullen tovade sig nästan i handen bara av att passera våra varma och fuktiga fingrar. Tre hjältar kom ihåg att packa med varsin fläkt för oss andra gällde det att försöka stå mitt i kläderna så att de inte skulle klibba fast.

Detta var min första stickstämma men sannerligen inte min sista. Så roligt att få träffa nya människor och träffa gamla stickkompisar som man inte träffat på flera år. ??

Sanna och Karin gjorde ett enastående jobb som arrangerade detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *