Gratismönster, Inspiration, Stickat - handduk

Linnehanddukar kan man sticka sådana?

Jag satt på bussen och kollade på Instagram och hittade stickade linnehanddukar. Ja du läste rätt – stickade linnehanddukar. Hur har de gjort dessa tänkte jag. Det är Purl Soho som varit i farten igen. De är så generösa och delar med sig av många av sina mönster helt gratis. Även linnehanddukarna var ett gratismönster.

Helt betagen och otroligt inspirerad satte jag mig en timme i soffan igår kväll och gjorde en provlapp. Jag hade två olika lingarner hemma, det vita lite tjockare än det turkosa. Handdukarna är stickade i vävstickning som är en kombination av räta och aviga maskor och maskor som lyfts. Det är bara två varv som hela tiden stickas fram och tillbaka. Man kan sticka enfärgat eller tvåfärgat. Om man vill ha det tvåfärgat så stickar man två varv av varje färg. Byt färg på de aviga varven.

Med vävstickning så får du en vacker och slät yta. Den rullar sig inte i kanterna och som du ser här så blir det ändå ganska luftigt så handduken lär torka fort. Purl Sohos handdukar är vita med röda oregelbundna ränder. Jag hade vitt och turkos tillgängligt.

Kombinationsmöjligheterna är oändliga. En enda rand, hela handduken randig – ja vad du vill! Att sticka vävstickning är dock en tålamodsprövande sport…. men vem har sagt att allt måste gå fort…. Vilken vacker present att ge bort. Kanske till brudparet, dig själv eller en kär vän. Tror jag ska överge provlappen och sticka mig två fina handdukar.

2 reaktioner på ”Linnehanddukar kan man sticka sådana?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *