Egen design, Virkat - filt

Virkad yllefilt

Färg! Mitt liv behövde färg! Så jag köpte massor av nystan i blandade färger och gjorde mig en filt. Den blev randig och lite mormorsruteinspirerad, fast stolparna denna gång är i grupper om 2. Och så en kraftig, stabil kant runt om, som omsluter hela filten och ger den lite stabilitet.

Jag tror att jag använt 17 olika nyanser i filten. Kanten virkas genom att man upprepar en fast maska och sedan en luftmaska varvet runt. Nästa varv sker en maskas förskjutning. Varannat varv var grått och varannat varv någon färg. I mitt fall la sig de grå ovanpå varandra.

Det bästa tipset när man ska börja på ett nytt varv är att alltid starta i ett hörn. Det är rena magin. Det är då barnsligt enkelt att dölja skarven. Men lägger man den istället mitt på sidan så syns den betydligt mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *