Virkad yllefilt

Färg! Mitt liv behövde färg! Så jag köpte massor av nystan i blandade färger och gjorde mig en filt. Den blev randig och lite mormorsruteinspirerad, fast stolparna denna gång är i grupper om 2. Och så en kraftig, stabil kant runt om, som omsluter hela filten och ger den lite stabilitet.

Jag tror att jag använt 17 olika nyanser i filten. Kanten virkas genom att man upprepar en fast maska och sedan en luftmaska varvet runt. Nästa varv sker en maskas förskjutning. Varannat varv var grått och varannat varv någon färg. I mitt fall la sig de grå ovanpå varandra.

Det bästa tipset när man ska börja på ett nytt varv är att alltid starta i ett hörn. Det är rena magin. Det är då barnsligt enkelt att dölja skarven. Men lägger man den istället mitt på sidan så syns den betydligt mycket mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *