Egen design, Inspiration, Stickat - vantar

Gråa ulliga tumvantar

I somras när jag var på Gotland så köpte jag ett väldigt mjukt och vackert ullgarn i en butik i Visby. Garnet var spunnet i ett litet, ganska nytt spinneri tror jag som ligger vid Stenkyrka på norra Gotland. Jag köpte två grå härvor och en vit. Nu har jag gjort mig ett par ulliga vantar och garnet räcker helt klart till ett par till. Mitt första par är övervägande grått. Jag gjorde en tvåfärgad resår och sedan stickade jag enfärgat med ett enklare zick-zack mönster som börjar runt hela vanten den första omgången, men sedan stickade jag bara så på handens ovansida. Detta var ett kul och ganska snabbt projekt och det var så roligt att prova ett helt nytt garn, som jag ju gått omkring och klämt på sedan i somras. Att det skulle bli just vantar var jag nog på det klara med från början. Frågan var snarare vilken sorts vantar det skulle bli. Nu ska jag fundera lite kring par nummer två. Jag har haft ett par idéer men känner inte att någon av dem riktigt känns rätt. De kanske får ligga till sig lite tills poletten ramlar ner.

Så här efter jul har jag lidit av en extrem startitis… d v s jag kan inte hejda mig alls, utan drar igång det ena projektet efter det andra. Jag som verkligen skulle satsa på att göra färdig pågående projekt och se till att avsluta några UFOn. Det är bara så roligt att sticka just nu och jag har så mycket idéer på nya projekt att jag inte alls vet hur jag ska få tiden att räcka till för att hinna med allt vad jag vill göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *