Broderat, Egen design, Virkat - korg

Gör om och gör nytt

Jag gillar inte att slösa och därför tycker jag att det känns skönt att sticka emellan med lite små projekt som man kan göra av det man har hemma. Gärna lite restgarner, gärna något som inte använts på ett tag och gärna något som skapar en tydlig förbättring. Ni kanske minns att jag, när jag städade innan jul, samlade alla mina jumperstickor i en vas. Nu satt jag och stirrade på den där genomskinliga vasen under julhelgen och tyckte inte att den var så himla upphetsande som den var. Jag beslöt mig för att virka in den så jag hittade lite överblivet bomullsgarn av den kraftigare sorten och frivirkade en ytterkruka till vasen, så att glasvasen inte skulle synas. Den blev så här:

 

 

Men detta var ju inte så upphetsande heller tänkte jag. Så inspirerad av kreativa vänner och av några jag bl a följer på Instagram, så satte jag igång att brodera och sy på filtbitar, tyg, smygmaskvirka och brodera på vasen. Och nu började det hända något. Det var dessutom så roligt. Jag njöt varje sekund av att göra denna. Jag har använt filt och tyg i olika lager och sedan sytt fast dem med broderigarn. Vasen har en stor blomma:

 

 

Och så ett antal mindre blommor:

 

 

Genast blev jag sugen på att dra igång ett liknande projekt till, så detta lär inte bli det sista av den här varianten som ni kommer att få se här på bloggen under året om jag känner mig själv rätt.

2 reaktioner på ”Gör om och gör nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *