Stickat - sjal

Den bohemiska sjalen

I somras var jag i Visby och köpte det mest underbara garn. Det var kostsamt och lyxigt och ganska omöjligt att veta vad jag skulle göra med – men det var samtidigt helt oemotståndligt! Låt mig börja med att påminna er om hur härvan såg ut.

 

 

Det var alltså en härva ullgarn i härliga lila nyanser, från Ansarve farm, ojämnt spunnen och charmig. Jag insåg direkt att det skulle vara onödigt att göra något komplicerat mönster, för det skulle ändå inte fungera, så jag slog till med vanligt rätstickning och en sjal från spets till spets. Först använde jag stickor 12, men då blev sjalen alltför tät och jag ville verkligen ha en mjuk och fluffig sjal. Så jag gick över till stickor 20 som var nästa storlek som jag hade hemma. Jag trodde att det skulle bli för mycket, men det blev det inte alls. De visade sig fungera perfekt. Att sticka med stickor nummer 20 är dock lite av en utmaning. De är lite tunga och det är svår att få flyt med så stora stickor, men man får helt enkelt tillämpa en långsammare teknik och känna att man verkligen stickar varje maska för sig. Avslutningsvis gjorde jag en virkad kant för en snyggare avslutning.

 

 

Sjalen är redan invigd och jag älskar den. Den blev mjuk och skön och fluffig – precis som jag ville ha den. Färgerna är mustiga och garnet har fin lyster – kan det bli bättre frågar jag mig 🙂

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *