Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2018, Stickat - sjal

Hildurs gratismönster 2018 – Mayas sjal!

Då var det dags att bjuda på årets första gratismönster – Mayas sjal. Jag har valt att sticka denna sjal i garnet Maya. Maya finns i så många härliga färgkombinationer och förra året virkade vi Mormor Hildurs sjal i just detta garn, men då i en helt annan färgkombination. Mayas sjal stickas från spets till spets med ganska tjocka stickor. Jag använde rundstickor och storleken var 6,5. Mönstret är uppbyggt på räta maskor och omslag i princip, så svårare än så blir det inte. Det är kombinationen av dessa som skapar mönster och form på sjalen. Om man använder ett garn som Maya så får man dessutom per automatik en snygg randning utan att behöva fästa miljoner trådar. Sjalen har ganska mycket hål, så den känns lätt och luftig, men värmer skönt om halsen ändå. Se bara hur jag borrar in mig i den på bilden längs ner. Det går givetvis att sticka denna sjal även i andra garner, men då får man prova sig fram för att veta vilken stickstorlek som blir bäst, hur många upprepningar man måste göra av de olika mönsterpartierna samt hur mycket garn som går åt – men allt är möjligt. Jag kommer garanterat att sticka fler varianter av denna sjal och prova hur den blir även med andra garner.

Mönstret till Mayas sjal hittar du här.

Vi har som utlovat även plockat fram några stick-kit till denna sjal. Du kan välja att köpa stick-kiten med eller utan stickor denna gång.

Mayas sjal stick-kit med stickor

Mayas sjal stick-kit utan stickor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *