Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Julkalender 2017, Stickat - mössa

Lucka nr 17 – Äppelmössan

Dagens lucka är en mössa i ljuvliga PUS från Du Store Alpakka. Mössan kallar vi Äppelmössan. PUS består av en blandning av Baby Alpacka, Akryl och Polyamind och är kabelspunnet. Ett nystan går det åt för att göra mössan och vi valde färgen Äppelgrön – därav namnet på mössan. Ett nystan räcker och förutom garn så behöver du rundsticka nr 9, en kort eller lång beroende på om du vill sticka magic loop eller bara runt runt. Båda varianterna går lika bra.

Denna mössa är inte varianten som sitter hårt runt huvudet och garnet är dessutom så mjukt att du nästan undrar om du har en mössa på dig alls, om det inte vore för att du känner att den är varm och go. Äppelmössan är stickad med falska flätor och det enda du gör är i princip räta och aviga maskor, omslag och en och annan minskning.

PUS hittar du i butiken, liksom rundstickor. Glöm bara inte att göra din beställning idag, så att den hinner fram i tid innan jul.

Mönstret hittar du som vanligt här på bloggen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *