Hildurs gratismönster 2017, Julkalender 2017, Julpyssel

Lucka nr 18 – Papperskarameller

Med endast några få dagar kvar till julafton så är det hög tid att göra papperskaramellerna som ska hänga i granen. Hos oss tar vi in granen i samband med min sons födelsedag, som infaller den 21 december. I år vill han att vi ska ta in den dagen innan och klä den fint så att den står på plats på hans födelsedag. Så nu har jag suttit här och klippt papperskarameller. 10 stycken små i rött och vitt som pryder hela granen. Jag tycker så mycket om denna tradition. Vi har en speciell variant som min mormor Hildur lärde min mamma, som sedan lärde oss barn och jag tror att både jag och min syster har fortsatt att göra dem. Jag gör dem inte varje år, för vissa år räcker tiden inte till, men när jag hinner så tycker jag att det är en mysig stund att sitta och pyssla med detta och igår kväll hade jag just en sådan stund. Jag hade hittat ett lite roligt glittrigt silkespapper och tillsammans med det traditionella röda, blev de riktigt fina.

Mönstret till papperskaramellerna hittar du här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *