Aktuellt

Lucka nr 16 – Virkad glasunderlägg

För en tid sedan gjorde vi glöggtomten men det är ju ganska fint att ha något att sätta glöggmuggarna, eller mustglasen eller vad det nu kan vara på. Dessutom kladdar både glögg och must gärna och det kan vara skönt att slippa fula ringar på bordet.

Jag har tagit garnet Lina och lite Minibomull och satt ihop till enkla virkade glasunderlägg. Ett nystan av varje räcker till 6 underlägg.

Mönstret är en kombination av stolpar, fasta maskor, smygmaskor och picoter. Enkelt men ändå effektfullt med den liggande smygmaskorna som dekorerar glasunderläggen. De tar inte så lång tid att göra, så du hinner få dem färdiga till jul.

Mönstret hittar du här.

Vi har skapat ett virk-kit i två färgkombinationer en i Mullvad & Rött och en i Rött & Natur.

Vill du bara köpa garnet, så  hittar du Lina här och Minibomull här.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *