Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Julkalender 2017, Julpyssel, Virkat - pyssel

Lucka nr 15 – en snöstjärna

Snöstjärnor kan man inte få för många av. De kommer dessutom i alla möjliga olika former. Häng dem i granen, gör en girlang eller använd dem som grytunderlägg. Möjligheterna är många – det är bara att låta fantasin löpa fritt. Denna snöstjärna har jag virkat många av genom året och jag tycker så mycket om den. Den är ganska enkel men samtidigt så effektfull. Jag är speciellt förtjust i de lite stora maffiga varianterna som jag virkat i tjockt lovikkaliknande garn. Ni vet hur man ibland säger att det snöar lovikkavantar, när det kommer ner sådana där riktigt stora maffiga snöflingor som lägger sig som ett täcke av bomull och får grenarna på träden att riktigt knaka under tyngden. Utomhus blir det så där härligt tyst, som en extra isolering verkligen. Jag älskar den känslan och att virka stora maffiga snöflingor är så nära man kan komma även om det är grått och regnigt utanför. Hoppas verkligen på en vit jul, men det händer inte så ofta här i Stockholm tyvärr. Så mitt tips till dig är att virka så många snöstjärnor du bara kan för att kompensera.

Denna stjärna är samma som vi använde i sjalen Vintergatan.

Mönster till snöstjärnan hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *